fredag 29 november 2013

GIGBAG - program 7. Parhästarna Pelle Gelang & Jan Hamberg krattar manegen och jonglerar artister. LYSSNA NU!


Öppen Scen, Studiefrämjandet och rockbandet Carl:s Gravs årliga evenemang för blivande såväl som erfarna artister, drog rekordpublik och rekordartister i Vänersborgs Folkets Hus november 2014. Eldsjälarna Gelang och Hamberg pratar om upplevelsen, det brutala tidsschemat, musikerna och nöjet. Vi spelar stycken från denna bejublade afton. Viktig musik och viktiga vuxna lotsar vår unge Blomman Blomgren till allt högre höjder.

fredag 22 november 2013

GIGBAG - program 6. Musikprat och mix med Holmes frontman. LYSSNA NU!


Vänersborgsbandet Holmes musikstil har kallats Scandinavian Americana. Gruppens sångare och låtmakare Kristoffer Bolander gästar denna vecka och har med sig egna influenser, som är bredare än man kan tro. Lars Blomgren berättar mer om ungdomens band The What, nyckelfigurer och isbrytning med Black Sabbath.

GIGBAG - program 5. Robert Dahlqvist, yxman i bland andra Hellacopters, har nytt på g. LYSSNA NU!


Hellacopters gitarrist Robert 'Strängen' Dahlqvist pratar utmaningar, färskt soloalbum och gamla rockare med läderhud. Nya och otroliga sounds slingrar sig runt Lars Blomgrens unga själ i pastellfärgade dimslöjor.

GIGBAG - program 4. Hex i replokalen, sprillans musikvideo och Special Guest. LYSSNA NU!


Premiär för Hex nya musikvideo - på poddradio. För maximal upplevelse har vi eminent gästkommentator, ingen mindre än Hans Högsta Mörksidighet Lord Darth Vader. Vi träffar Hex i replokalen och checkar också in ett nytt dramatiskt kapitel i Blomman Blomgrens personliga utveckling. Och det är mycket på gång i Thn och Vbg.

torsdag 21 november 2013

GIGBAG - program 3. Blå toner länkar nya kedjan. LYSSNA NU!


Philip Ängehagen och Ben Brunsson från Blue Chain (bluechain.se) pratar blues och deras nya, breda musikförening i Vänersborg. Blommans första egenhändigt inköpta skiva är på många sätt historisk. Och vi minns Lou Reed.

onsdag 20 november 2013

GIGBAG - program 2. Radar spanar progressivt. LYSSNA NU!


Lars Berger från Radar berättar om kärleken till proggen inför inspelning av låtar av King Crimson, Genesis, Pink Floyd, och drar en skön Bill Bruford historia och Syd Barrett skröna. En ung Lars Blomgren åker på en omgång av några större killar från Liverpool. Och det är mycket på G i Trollhättan och Vänersborg.

söndag 17 november 2013

GIGBAG - program 1. Exklusivt möte med The Wife. LYSSNA NU!


Vargöns stolthet och Livekarusellen 2013-finalister The Wife bjuder in till egna repstudion, snackar senaste plattan och kommande, långdistanspendlande och spelar tre låtar live inklusive en helt ny – världspremiär i detta avsnitt! I den första av en serie inslag avslöjar mannen och myten Lars Blomman Blomgren tidig musikalisk inspiration med Klas Klättermus och belyser vikten av personlig prylkontroll.